Programa de Concerts

Temporada 2010/2011

 

 

ECM Barcelona L’Auditori series

 

Després de dues edicions carregades de propostes d’altíssima qualitat musical, el repte de la tercera temporada d’ECM Barcelona L’Auditori series és el de consolidar-se dins del panorama musical de la ciutat.

Excel·lència sonora i musical de la mà dels artistes que integren l’ampli espectre sonor del segell alemany. Nous valors combinats amb noms propis de la història d’ECM. El mestre Charles Lloyd i la promesa de Collin Vallon per obrir i tancar el cicle, descobrint com els referents es reinventen cada dia i com els més joves s’obren pas amb propostes jazzístiques de gran risc que ompliran també pàgines de la història d’ECM Records.

Amb les ganes de viatjar a través del panorama musical europeu, i de no fer el viatge sols, ampliem la programació amb coproduccions amb dos dels festivals de la ciutat: Charles Lloyd i Louis Sclavis donaran el contrapunt ECM al Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona i el Festival In-Edit Beefeater Barcelona inclourà la pel·lícula Sounds and Silence dedicada a Manfred Eicher, una altra via per apropar-nos a l’univers ECM.

Entre el so i el silenci es mouen les propostes, sempre elegants i atractives, que s’apleguen sota el paraigües del prestigiós segell.

 

Pep Salazar i Manfred Eicher direcció artística

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

01

Cinemes Aribau Multicines / 31 d’octubre de 2010  a les 18h. I 3 de novembre  a les 22h

Projecció del documental Sounds and Silence dedicat a Manfred Eicher

una pel·lícula de Peter Guyer i Norbert Wiedmer

 

Sonds and Silence és una road movie musical sobre la carrera d’un home apassionat, obsessionat amb la música, un cami a través de sons I sorolls, amb el mediador I descobridor de tanta música contemporanea europea.  Es un viatge a traves de la quotidianetat de Manfred Eicher.

 

Un extraordinari viatge a través de paisatges sonors i biografies en llocs importants per a Manfred Eicher. La pel.licula esta enregsitrada durant les aturades que els directors van fer a estudis de gravació, concerts, backstages, passadisos on trobar a grans musics com ara Arvo Pärt, Dino Saluzzi, Jan Garbarek, Karaindrou Eleni, Anouar Brahem,

Gian Luigi Trovesi, Kim Kashkashian , Bartsch Nik, Marilyn Mazur i molts d’altres, la majoria ja coneguts en directe per al public de Barcelona.

 

Esta enregistrada I inspirada allà on Manfred Eicher es reuneix amb músics i compositors, amb persones afins i als  llocs I espais que són el punt de conexió entre ell I la música de ECM.

 

Es viuen històries, paisatges, ciutats, disputes, abraçades,  tranquil.litat, ritme agitat, treball, dubte d’un mateix, alegria I molta passió.

Una sensual, road movie impressionant, meditativa, que es capaç de capturar la màgia de la música.

 

Activitat inclosa a la programació del Festival In-Edit Beefeater Barcelona. Mes informació a http://www.in-edit.beefeater.es

(del 28 d’octubre al 7 de novembre 2010)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

02

Dimarts, 16 de novembre de 2010

Sala 2 Oriol Martorell / 20.30 h

 

CHARLES LLOYD QUARTET

Charles Lloyd saxo tenor, flauta, taragato i percussió

Jason Moran piano

Reuben Rogers contrabaix

Eric Harland bateria i percussió

Amb uns joves Keith Jarrett i Jack DeJohnette al seu quartet, Charles Lloyd era a mitjans dels 60 un dels noms més populars de l’escena jazzística. Les enciclopèdies li atribueixen ser entre els primers músics del gènere que va arribar a vendre un milió de discos, amb Florest Flower, banda sonora del moviment hippie de San Francisco. Allunyat poc després de l’ofici per dedicar-se a l’ensenyament de tècniques de meditació, Lloyd va reaparèixer a finals dels 80 reconvertit en un dels músics més hipnotitzants d’ECM, que li ha estat editant discos excelsos, com ara l’últim, Mirror, que presenta a Barcelona. No és cap gosadia afirmar-ho: amb el seu New Quartet (Jason Moran, Reuben Rogers i Eric Harland), Lloyd és capaç de fer-nos oblidar els seus escuders pretèrits més celebèrrims. Un saxo de llegenda.

Concert inclòs al 42 Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona – cicle ‘Saxologies’

 

Preu: 36€

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

03

Dimecres, 24 de novembre de 2010

Sala 2 Oriol Martorell / 20.30 h

 

LOUIS SCLAVIS QUINTET

Louis Sclavis saxo soprano, clarinet en si bemoll i clarinet baix

Maxime Delpierre guitarra

Olivier Lété baix

Matthieu Metzger saxos alt i soprano

François Merville bateria

Poc habitual als escenaris catalans, el lionès Louis Sclavis ocupa des de fa temps un lloc d’honor entre els grans europeus de les músiques improvisades. Clarinetista únic, Sclavis ha compartit viatge amb un munt d’altres improvisadors totèmics i s’ha convertit en un dels artistes far de la influent discogràfica ECM. Presenta Lost on the Way, disc on continua la seva exploració de noves músiques en les quals perdre’s, vagarejos que permeten descobrir fragments de memòria a l’atzar al mateix temps que es dibuixen noves idees. El títol del disc fa referència a Ul·lisses i el seu llarg viatge: “Volia viatjar a algun lloc desconegut, deixar-me arrossegar entre Escil·la i Caribdis manipulant els vents i els torrents del retorn per reevocar una història”, ha definit amb lirisme desenfrenat el mateix Sclavis.

 

Concert inclòs al 42 Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona

Preu: 25€

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

04

Dimarts, 1 de febrer de 2011

Sala 2 Oriol Martorell / 20.30 h

 

STEVE KUHN TRIO

Steve Kuhn piano

David Finch contrabaix

Joey Baron bateria

 

L’actuació del Steve Khun Trio a la tercera temporada de les ECM Barcelona Series, es tot un aconteixement. Un concert unic i exclusiu a tot l’estat. Un concert a demanda de la temporada, per oferir per fi la visió contemporanea del virtuos pianista newyorki a Barcelona.

La seva primera actuació a la ciutat, serà una mostra de la seva extensisima carrera musical. Nacut l’any 1938, Khun te tambè una llarga historia dins els egell ECM Records. La seva tajectoria al segell es comença a formar mitjans dels anys 60, quan Khun retorna a New York desprès d’estar una llarga temporada per escandinavia.

Un dels grans noms de la historia del Jazz. Un clasic reinventat a cada album i a cada projecte. Les seves actuacions al costat de Ornette Coleman o Don Cherry son mostra de la grandesa d’aquest pianista sublim i sensible.

Les seves composicions son emocions en estat pur que ens traslladen a atmosferes no imaginades ni sentides abans. Arriscat i evocador alhora es un dels noms de referencia del segell. Un dels mes solids i innovadors trios de piano, que en contraposició del Colin Vallon Trio ens permetra fer un viatge per els diferents estils i les diferents generacions de l’univers ECM.

David Finch es el contrabaixista que acompanya a Steve Khun desde fa mes de 20 anys, generant aixó el motor del trio sempre amb una estabilitat i complicitat uniques. Sens dubte una de les actuacions destacades de la temporada jazzistica.

 

Preus: 20€ / 10€

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

05

Dimarts, 22 de març de 2011

Sala 2 Oriol Martorell / 20.30 h

 

TARKOVSKY QUARTET

François Couturier piano

Anja Lehner violoncel

Jean-Marc Larché saxo soprano

Jean-Louis Matinier acordió

 

Un concert amb regust i registre cinematogràfic. Obrir la temporada ECM barcelona amb la projecció d’un film, no es una activitat paral.lela, sino que preten ser una mostra de la interacció entre les arts del segell.

Programar el projecte de François Couturier dedicat a Tarkovsky, es la continuació d’aquest esperit interdeisciplinar de les series.

“Song for Tarkovski” és un projecte que encaixa de manera molt natural en l’univers sonor d’ECM. El segell porta molt de temps explorat els vincles entre les arts, sovint ha considerat la música cinematogràficament, i ha proporcionat un marc per a bandes sonores de Godard i Angelopoulos. La descripció del cinema de Tarkovski, desd el punt de vista de esculpir el temps,  podria perfectament ser aplicada a la filosofia de producció musical del segell alemany.

 

L’actuació del Tarkovsky quartet es una declaració d’intencions en aques sentit.

Anja Lechner,  cellista de ben segur recordada per la seva brillant actuació a duet amb Dino Saluzzi, dins la temporada ECM series 08/09, acompanya al trio estable frances liderat per Couturier.

Couturier d’altra banda ha estat un dels pianistes de referencia de molts treballs del mestre tunecí Anouar Brahem, enregistrats tambè per al segell alemany i conegut tambè a l’escenari de les series de la pasada temporda.

Un compendi de enllaços directes entre musica i cinema i segell discogr+afic. Una declaració de formes i estetica. Una manera de viure i veure el mon de l’art a travès de la música i el cinema.

 

Preus: 20€ / 10€

 

 

 

 

 

 

06

Dimarts, 10 de maig de 2011

Sala 3 Tete Montoliu / 20.30 h

 

COLIN VALLON TRIO

Colin Vallon piano

Patrice Moret contrabaix
Samuel Rohrer bateria

 

El darrer concert de la temporada ECM Barcelona, es la oportunitat per descobrir els nous valors del segell. Colin Vallon Trio debutarà al segell a pricipis de 2011 amb l’album “Rruga”, que significa «camí», «via» o «viatge», en albanès. Un suggestiu i evocador titol que defineix la trajectoria del trio, format ara fa cinc anys. Tres joves músics suïssos, que han anat creixent com a grup, fins a convertir-se en un dels trios de piano més originals i prometedores de l’escena del jazz europeu actual , amb la capacitat d’inventar noves formes musicals.

 

Un trio en esencia format per tres musics que treballen per al grup i deixen de banda les individualitats alhora de composar i el.laborar noves melodies i composicions.

Com molts joves músics de jazz, han crescut escoltant a John Coltrane, Miles Davis i Keith Jarrett, però els seus interessos musicals quotidians són múltiples: des del folklore balcànic a les tradicions africanes, des de Bach a la música rock. “I, bàsicament”, diu Colin Vallon “les nostres composicions són com cançons pop, perquè són melodies simples”. Però la simplicitat de la seva música s’ha convertit en puresa, amb una energia concentrada gracies a la producció de Manfred Eicher, qui ha sapigut contenir el manierisme virtuos del trio per excelir en la enorme bellesa de la seva musica.

Una intel.ligent dramaturgia, interacció I una tecnica brillant fan del Collin Vallin Trio un dels trios a anotarse I a ser escoltats per descobrir. El nou valor de ECM Records.

 

Preus: 20€ / 10€


Preus

Concert 1:

Preu normal: 36 €

 

Concert 3:

Preu normal: 25 €

 

Resta de concerts:

Preu normal 20€ / Preu reduït* 10€

*menors de 26 anys, jubilats, persones en situació d’atur, famílies nombroses, monoparentals, persones amb discapacitat i l’acompanyant quan la seva necessitat sigui reconeguda legalment.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: